Research Director
Principal Researcher
Marine Biology, PhD
Assistant Researcher
Biology, PhD
Ο Θάνος Νταϊλιάνης είναι Εντεταλμένος Ερευνητής (Γ’ βαθμίδα) στο ΙΘΑΒΒΥΚ-ΕΛΚΕΘΕ με γνωστικό αντικείμενο τη βιολογία θαλάσσιων ασπονδύλων με έμφαση στις βιοτεχνολογικές εφαρμογές. Οι ερευνητικές του δραστηριό-τητες εστιάζουν στη βιολογία των σπόγγων και την προσα-ρμογή τους σε περιβαλλοντικές διακυμάνσεις, την οικολογία παράκτιων οικοσυστημάτων συμπεριλαμβανομένης της προ-στασίας τους και των σχεδιασμό δράσεων αποκατάστασης, καθώς και τη μελέτη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Είναι εξειδικευμένος αυτοδύτης με ευρεία εμπειρία στην εξερεύνηση και καταγραφή στο υποθαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και την υλοποίηση πειραματικών διαδικασιών.
Υποψήφιος Διδάκτορας
ΕΛΚΕΘΕ-ΙΘΑΒΒΥΚ
Ο κ. Σκουραδάκης Γρηγόρης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας (ΙΘΑΒΒΥΚ) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η βιολογία των διθύρων, η θαλάσσια οικολογία, η φυσιολογία και η συμπεριφορά των ψαριών. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας καταδύσεων του ΕΛΚΕΘΕ με εμπειρία σε καταστροφικές και μη καταστροφικές μεθόδους δειγματοληψίας ασπόνδυλων και οπτική απογραφή. Εξειδικεύεται επίσης στην ανακύκλωση θαλάσσιων συστη-μάτων και σε πειραματικό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας τέτοια συστήματα για φυσιολογικές και συμπεριφορικές μελέτες θα-λάσσιων ασπόνδυλων και ψαριών.
Collaborative University Faculty
Marine Science (PhD)
Ο Δρ Βασίλης Γεροβασιλείου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπι-στημίου Αιγαίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Τμήμα και το 2014 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών και της ερευνητικής δράσης που ανέπτυξε έχει λάβει 10 υποτροφίες και διακρίσεις. Από το 2014 εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών συμμετέχοντας σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και στην Εθνική Ερευνητική Υποδομή LifeWatchGreece. Πρόσφατα εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι υποβρύχιες έρευνές του σε θαλάσσια σπήλαια έχουν φέρει στο φως μεγάλο αριθμό ειδών που καταγράφονται για πρώτη φορά στις ελληνικές θάλασσες, καθώς και νέων ειδών που ονομάζονται και περιγράφονται για πρώτη φορά στον κόσμο.
Research fellow
Mechanical Engineering-Aeronautics,PhD
Ο κ. Ανδρουλάκης Δημήτριος είναι διπλωματούχος. Μηχανολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Αεροναυπηγών, επί του παρόντος υποψήφιος Διδάκτορας σε συνεργασία του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας (ΙΘΑΒΒΥΚ) του Ελληνικού Κέντρου Θα-λασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη δυναμική ρευστών (πειραματική και υπολογιστική), αλληλεπίδραση μεταξύ θαλάσσιου περιβάλλοντος και τεχνητών δομών (σχετικά με τα υδροδυναμικά συστήματα ροής και την τεχνι-κή ακεραιότητα), την εγκατάσταση/συντήρηση επιστημονικών αισθητήρων και οργάνων και την ανάλυση / σύζευξη δεδομέ-νων μεταξύ διαφόρων περιβαλλοντικών δεδομένων.